Francuski baget sa hrskavom slaninicom, domaćim dimmidisi kupusom i dresingom od feta sira

Mogu li se imati više od jedne ljubavi?
Kod mene vam je veliko srce. Ja ih imam bar 10 i bez favorita 😉

Evo na primer…

Imam jednu ljubav u obliku francuskog bageta reš pečenog.
Druga ljubav u domaćoj slaninici, uvek i zauvek.

I treća ljubav u feta siru i grčkom moru…

Kada se recimo sjedine sve te tri moje ljubavi… dobije se nešto čemu se ne može odoleti i što može da se sprema i jede svaki dan. Barem je lagano, pa me ne grize savest.

POTREBNO JE: (6 osoba)
1 pakovanje Dimmidisi rendanog kupusa
2-4 sušena paradajza
1 veza mirođije
1/3 grčke fete
1/3 šolje srpskog jogurta
1 pakovanje grčkog jogurta
1 pakovanje domaće slaninice
1 francuski baget
So, biber, maslinovo ulje, balzamiko sirće (belo) ili limunov sok

Dekoracija: redukovani balzamiko

POSTUPAK: (u videu)

Dimmidisi rendani kupus dobro posoliti.
Iseckati vezu mirođije.
Iseckati 3-4 sušena paradajza.
Sve sjediniti i započeti preliv.
Izdrobiti 1/3 kriške grčke fete.
Dodati pakovanje grčkog i malo srpskog jogurta, balzamiko sirće ili limun, so, biber, maslinovo ulje.
Tostirati domaću slaninicu.

Prijatno vam žele vaša Suzana i Savourytrips!

Scroll to Top