Na koji način je moguće čuvanje čorbi bez korišćenja konzervansa?

Čorbe u svakom slučaju treba da se čuvaju u frižideru. Pošto se u njihovoj pripremi ne koriste konzervansi, one se čuvaju tokom relativno kratkog vremenskog perioda.

Naši su proizvodi predviđeni za korišćenje u svežem obliku, tako da bi nam bilo žao da ih zamrznete, mada u tome nema nikakve štete. Čorba može da se zamrzne pre kraja roka upotrebe u pakovanju koje nije otvoreno. Upotrebite čorbu tokom jednog meseca posle zamrzavanja.

Ako nemate nameru da pojedete celu porciju odjednom, preporučujemo da podgrejete smo onoliko koliko vam je potrebno, kako biste na najbolji način sačuvali organoleptičke kvalitete svežeg proizvoda (ukus, miris i aromu). Preostali deo proizvoda treba da se čuva u frižideru u čvrsto zatvorenom pakovanju i da se konzumira tokom sledećeg dana.

Naše sveže čorbe pripremljene su „kao kod kuće“ i zato mi ne dodajemo glutamat.

Treba razumeti razlog za postavljanje ovog pitanja, odnosno, da li klijent ima ili nema alergiju na njega: čorba Ortolana sadrži biber.

Čili ne postoji u čorbama.

Ni jedna od naših čorbi ne sadrži beli luk.

Tokom mnogo godina iskustva u proizvodnji, istraživanja i razvoja, odabrali smo nove materijale koji omogućavaju pouzdano lepljenje i lako skidanje folije.
Ponekad se dešavaju teškoće sa otvaranjem (posebno ako je supa hladna), ali smo u poslednje vreme poboljšali ovu problematiku.

Recepte za naše proizvode izradili su profesionalci, prema tradicijama italijanske kuhinje, koji razrađuju odgovarajuće metode industrijske proizvodnje kako bi proizvodi bili ukusni kao domaći, zato mi održavamo organoleptička svojstva osnovnih sastojaka. Pre nego što izađu na tržište naši proizvodi prolaze kontrolu tima eksperata kako bi se uverili da oni najbolje moguće odgovaraju ukusu i očekivanjima naših potrošača. Ali ipak osećaj ukusa je ličan i subjektivan za svakog potrošača. Hvala vam za vašu primedbu koju ćemo uzeti u obzir za sledeće recepte.

Mi se trudimo da postupamo tako da pasulj/mahunarke/žitarice uvek budu pripremljene na odgovarajući način i da imaju optimalnu konzistenciju. Ponekad se desi da, bez obzira na dugo kuvanje, one ne omekšaju sasvim, ali to su izuzeci.

Čak i u čorbama koje na sadrže žitarice u receptu mogu da budu tragovi glutena, zato se ne preporučuju za konzumiranje osoba netolerantnim na gluten. Ljudi koji pate od alergije mogu da imaju ozbiljne posledice kao što je anafilaktički šok, ako progutaju čak i malu količinu glutena, zato mi uvek navodimo to na pakovanju. Napomena: konzumacija nevelike količine glutena nije štetna za osobe koje imaju celijakiju, ali je opasno za one koji imaju alergiju na njega.

Vi možete da konzumirate naše čorbe, osim čorbe „Ukusi Toskane“, „čorbe sa kovrdžavim kupusom i kinoom“ i „čorbe od paste i pasulja“.
Napomena: konzumacija nevelike količine glutena nije štetna za osobe koje imaju celijakiju, ali je opasna za one koji imaju alergiju na njega.