Proizvodnja svežih čorbi

Tržište svežih čorbi u Italiji kreirali smo 2006. godine i sve do
danas smo njegovi lideri, kako sa našim brendom Dimmidisì tako i kao proizvođači. Nudimo širok spektar svežih gotovih jela na visokom nivou usluge: čorbe, hladna jela i priloge. Reč je o veoma svežim proizvodima, nepasterizovanim i pripremljenim isključivo bez konzervanasa, sa minimalnim uticajem tehnologije. Naš cilj je da napravimo ukusne, prirodne recepte jela, kao da su domaća. Proizvodimo organske i konvencionalne proizvode koji nose ime našeg brenda Dimmidisì, kao i imena privatnih marki. Vrste pakovanja koje su dostupne za ovaj tip proizvoda su termički zatvorene posude i čaše različitih formata. Sva pakovanja se mogu reciklirati.

1
Odabiranje sastojaka

Za pripremu gotovih jela vrši se odabir svežeg povrća u našem sektoru prerade IV kategorije.

2
Faza kuvanja

Reč je o procesu kuvanja sličnom domaćem, ali u industrijskim uslovima, koji se odvija u velikim „šerpama“ čime proizvodi zadržavaju visok nivo organoleptičkih svojstava koji podsećaju na ukus, aromu i teksturu domaćih.

3
Punjenje posudica

Posude, izrađene od materijala koji se mogu reciklirati, momentalno se pune na toplom, a zatim se zatvaraju toplotnim procesom u odeljenju „ultraclean“, pod strogom kontrolom i u uslovima na visokom higijensko-sanitarnom nivou.

4
Hlađenje

Odmah zatim, upakovan proizvod se brzo hladi kako bi sačuvao organoleptička svojstva čorbi i kako bi mu se poboljšao rok trajanja.

5
Pakovanje i paletizacija

U zoni odvojenoj od proizvodnje, na posude zatvorene toplotnim procesom stavlja se kartonski omot i slažu se na palete.

6
Kretanje robe i transport

Ubrzo nakon faze pakovanja, svi proizvodi se pripremaju za transport u velikoj rashladnoj logističkoj zoni opremljenoj mnogim platformama i tako spremni mogu da krenu rashladnim prevoznim sredstvima prema distributivnim platformama ili direktno ka prodajnim mestima.

Scroll to Top