7 načina da jedete više povrća

Delimo sa vama 7 saveta kako da unesete više povrća u svoju ishranu.

Većina nas ne jede dovoljno povrća. Preporučene su 2-3 porcije dnevno. Povrće je odličan izvor zdravih hranljivih materija poput vlakana, kalijuma, folata i vitamina A.

Ono igra veliku ulogu u pomaganju ljudima da izgube ili održe težinu. Povrće je bogato vlaknima, što vam pomaže da se zasitite. Osim toga, kada jedete više niskokaloričnog povrća, manje je prostora za jedenje manje kalorične i manje zdrave hrane.

Možda mislite da ne volite povrće, ali možda jednostavno niste probali pravi recept. Karfiol može imati dosadan ukus kuvan na pari, ali pečen i preliven parmezanom poprima sladak  ukus.

Evo sedam ukusnih načina da jedete više povrća:

1. Dodajte povrće i salate u doručak

Hranljive materije koje dobijate su plus za vaše zdravlje, ali jedenje proizvoda ujutru takođe može da vam pomogne da održite zdravu težinu. Salate i povrće su vaši saveznici. Zato pripremite omlet pun povrća ili činiju prepunu Dimmidisi rukola salate.

2. Jedite više čorbica od povrća = Dimmidisi čorbica

Istraživanja su pokazala da ljudi kada jedu čorbice obično jedu manje kalorija. Dimmidisi čorbica je takođe odličan način da jedete više povrća. Vrlo su jednostavne za pripremu. Dovoljno je da ih 3 minuta ugrejete u mikrotalasnoj.

3. Užina na povrću

Užine bi trebalo da vam pomognu da se napunite između obroka kako ne biste osećali glad za večerom. Takođe vam mogu pomoći da ispunite kvotu povrća. Probajte Dimmidisi šargarepu ili krastavce umočene u humus, celer sa puterom od kikirikija ili malu šoljicu supe od povrća.

4. Pretvorite povrće u rezance

Napravite rezance od povrća. Koristite slatki krompir, šargarepu, tikvice ili cveklu da zamenite testeninu i dobićete gomilu hranljivih materija za malo kalorija. Napravite karbonaru od slatkog krompira za večeru. Možete koristiti nož za ljuštenje povrća da napravite dugačke “rezance” sa svojim povrćem.

5. Napravite sendviče sa zelenom salatom

Listovi zelene salate, listovi kupusa, kelj i blitva su dobra zamena za hleb. To je zabavan obrt za ručak ili večeru i jednostavan način da dodate više povrća u svoj dan. Zamotajte svoja omiljena punjenja za sendviče u listove zelene salate.

6. Koristite rezance tikvice za lazanje

Razmislite izvan okvira tradicionalnih lazanja i umesto rezanaca koristite špagete tikvice. Dobijate zadovoljavajuću porciju lazanja i punu porciju povrća u ovom receptu.

7. Pretvorite svoje povrće u čips

Učinite jedenje povrća zabavnim i napravite domaći čips sa cveklom, slatkim krompirom ili keljom. Pečenje tankih kriški ili listova sa malo soli daje vam hrskavu užinu ili prilog. Čak ni deca ni oni koji ne vole povrće ne mogu da odole kada se povrće servira kao čips!

Scroll to Top