Jesenje aktivnosti sa decom

Jesen je godišnje doba prelepih boja, lišća koje opada i avantura na otvorenom. Ima ponešto za svakoga i odlično je za porodičnu zabavu! Ovo je odlično vreme da deca budu zauzeta i uživaju u aktivnostima na otvorenom!

Dok drveće postaje narandžasto i zlatno, želimo da prigrlite mirise i prizore jeseni. Želimo da vam predložimo naše jesenje aktivnosti u kojima možete uživati sa celom porodicom.

Šetnja šumom

Šetnja kroz šumu uz prizor žutog, crvenog i narandžastog lišća je opuštajuća. Ovo je jedna od naših omiljenih jesenjih aktivnosti, jer deca mogu da skaču u gomilu lišća dok se vi opuštate.

Da bi šetnja bila opuštajuća, možete sebi i porodici uzeti toplu čokoladu. Sve ovo će vas održati toplim za šetnju.

Gledanje u zvezde

Veoma romantično i opuštajuće iskustvo. Obucite svoju najtopliju odeću i opustite se u šetnji dok gledate zvezde sa svojom porodicom. Možda naučite svoju decu odakle zvezde na nebu. Zvuči kao savršeno veče.

Organizujte porodično filmsko veče

Pripremite kokice i grickalice. Izaberite neki od filmova na Netflixu ili TV-u. Porodično filmsko veče je savršeno veče.

Napravite krofne, palačinke ili pitu od jabuka

Ovo je sjajno vreme da spremate zajedno hranu. Okupite celu porodicu i napravite ukusnu hranu za sve. Ili napravite ukusan desert za jelo posle večere. Cela porodica može da se uključi i da svako da doprinos za ovu jesenju aktivnost.

Gledajte jesenji zalazak sunca

Zalazak sunca je sve ranije i ranije, zašto ne biste prošetali i posmatrali prelep zalazak sunca sa decom? Možete proveriti na internetu tačno vreme zalaska sunca i povesti celu porodicu u opuštajuću večernju šetnju.

Sakupite šišarke i kestenje

Šišarke i kestenje padaju u jesen i odlični su za dekoraciju kuće. Možete da se poigrate sa idejom aktivnosti, svako mora da sakupi jednu šišarku i kesten i ponese kući. Prva osoba koja pronađe šišarku dobija kod kuće toplu čokoladu.

Jesenji piknik

Ko je rekao da u jesen ne možete imati porodični piknik? Ne zaboravite da se toplo obučete i ponesete sa sobom korpu za piknik. Možete da organizujete aktivnosti na otvorenom poput žmurke i puštanja zmaja.

Veče društvenih igara

Nabavite društvene igre i špil karata. Posle večere svi možete da se pridružite različitim igrama.

Pravljenje ukrasa od lišća

Možete sakupiti lišće i uraditi neki lepi dizajn od toga. Zvuči veoma kreativno. Lišće možete obojiti različitim bojama. Ovo je odlična aktivnost za decu.

Napravite hranilicu za ptice

Ovo je sjajna aktivnost i naučiće vašu decu važnosti majke prirode. Pomoći ćete pticama i istovremeno ćete se zabaviti.

Vozite se vozom

Kupite kartu za voz i provozajte se do nekog bližeg mesta. Usput ćete videti različita sela i živopisan jesenji pejzaž. Ovo će biti dan koji će deca pamtiti!

Pozajmite knjigu iz biblioteke – saznajte nešto novo

Jesenje aktivnosti ne moraju uvek biti napolju, možete naučiti nešto novo kod kuće. Dogovorite se da svako nauči nešto novo i te informacije prenese ostalima. Ova zabavna aktivnost će podstaći radoznalost vaših mališana.

Posetite muzej

Razmislite šta novo želite da saznate i pronađite muzeje tog tipa u vašoj blizini. Porodičan dan će biti edukativan i zabavan za sve!

Napravite ušećerene jabuke

Ukusna i dekorativna poslastica za jesen. Okupite porodicu i napravite ušećerene jabuke. Svako može izabrati zadatak koji želi da uradi i priprema će se ovako brže obaviti. Možete pozvati i svoje prijatelje da probaju ove ukusne jabuke.

Posetite zoološki vrt

Želite da vidite svoje omiljene životinje? Možete uživati u prelepim jesenjim bojama šetajući kroz zoo vrt.

Idite u vožnju biciklom

Ko je rekao da ne možete ostati aktivni i tokom jeseni? Možete voziti bicikl i ova aktivnsot je odlična za vaše zdravlje, a možete uključiti i celu porodicu.

I ako jedva čekate proleće…

Posadite lukovice u svojoj bašti koje će na proleće biti spremne.

Scroll to Top