Kako se najlakše spakovati u mali kofer?

Najvažnije je da napravite plan šta ćete da pakujete i da napravite listu stvari koja će vam biti potrebna.

Ono bez čega ne možete krenuti na put je dokumentacija ( pasoš, putne isprave, osiguranje ), punjač za telefon i lekovi.

Najbolja formula za putovanja od 7 dana  bila bi 3 parna i 3 neparna ( 2 donja dela, 4 gornja dela, 6 kompleta veša ) plus 1 dodatni par obuće i 1 laganu letnju jaknu ili duks i 1 pidžamu. Uvek težite da izaberete odeću skladnih boja da bi vam bilo lakše da kombinujete.

Ukoliko ste žena spakujte bar jednu letnju haljinu 😊

Kada ste pripremili garderobu, dodajte kozmetiku ( četkica i pasta za zube, krema za sunčanje, krema za smirivanje kože posle sunčanja, šampon, parfem, brijač i pena ukoliko ste muškarac ), punjače, slušalice, eventualno mini peglu.

Ukoliko je vaša destinacija morska spisak stvari koji ne smete zaboraviti su: naočare za sunce, kupaći kostim, dobra knjiga, šešir, torba i peškir za plažu, slušalice za muziku i telefon, krema za sunčanje.

Izaberite kofer, putnu torbu ili ranac odgovarajuće veličine.

Bilo bi dobro da pakujete stvari redosledom kojim ćete ih koristiti. Spakujte teže predmete na dno kofera, a lakše predmete na vrh kako biste rasporedili težinu, ne zaboravite da kofer stoji uspravno kada ga spakujete 😊

Urolajte komade garderobe poput donjeg veša, majica, farmerica koji su mekši i neće se izgužvati ukoliko ih uvijete u obliku valjka. Možete koristiti organizatore za kofere, zahvaljujući njima lakše ćete pronaći ono što je potrebno. Ne ostavljajte prazan prostor u koferu, jer ćete time sprečiti da stvari šetaju po koferu. Vrlo dobra stvar su vrećice za veš, jer se vaša čista odeća neće pomešati sa prljavom.

Stvari se dodatno komplikuju ukoliko na put idete sa detetom. Tada pakovanje postaje veoma zahtevno, a spisak stvari mnogo duži.

Kada putujete sa decom ponesite maramice, plastične kese koje su zgodne za smeće, rezervnu odeću, sredstvo za dezinfekciju ruku, vodu u bocama za piće, zdrave grickalice, igračke, lekove.

Kada idete na poslovni put spakujte odeću koja će biti udobna i prikladna za događaje na koje idete. Za vreme koje ćete provesti van kancelarije spakujte drugačiju vrstu odeće. Obavezno proverite kakvo vas vreme očekuje u mestu gde ćete da boravite.

Spakujte mini peglu jer ni najbolji saveti i trikovi neće pomoći da vaša garderoba ostane apsolutno neizgužvana.

Nemojte pakovati stvari koje će vam možda biti potrebne, jer u 99% slučajeva to neće biti tako.

Ne zaboravite kišobran i ostavite malo mesta za suvenire 😊

Za kraj spakujte dobru knjigu 😊

P.S. Još jedan mali savet za putovanje low cost letovima

Proverite vremensku prognozu i isplanirajte odevne kombinacije. Obuću svedite na minimum i spakujte na dno kofera. Veš možete pakovati u providne kese sa zipom. Kozmetiku pakujte u mala, putna pakovanja, ne zaboravite da vam ovo štedi dosta prostora u koferu. Avio ručni prtljag ima ograničenje dozvoljene mililitraže. Obavezno napraviti spisak lekova koje uvek treba uvek imati pri ruci ( ne zaboravite na Paracetamol, Probiotik, kao i Pantenol i Jekoderm ). Proverite obavezno šta sadrži hotelska soba. Ukoliko nema fena, nabavite sebi mali putni fen.

 

Scroll to Top