Karpaćo od hobotnice

Sveže jelo za večeru sa prijateljima i uz to: lako za pripremu!

U ovom periodu godine večere koje se organizuju kod kuće su apsolutno nešto najbolje: boravak na svežem vazduhu, stari prijatelji i puno priče. U stvari, šta ima bolje od jedne mirne večere na terasi ili u bašti?

Tajna nezaboravne večeri leži u planiranju i organizovanju i pripremi jelovnika još prethodnog dana.

ALI ŠTA DA SPREMAMO?

Počnimo sa predjelima uz aperitiv: gvakamole sa naćosom, bruskete sa čeri paradajzom i bosiljkom, pašteta od maslina sa krutonima, čips, orasi i masline treba uvek da budu tu. Nastavljamo sa pirinčem i hladnim testeninama, prvo jelo je 100% vegetarijansko, a drugo sa mesom ili ribom, po vašem izboru. A za sledeći deo obroka… sve ćete zadiviti carpaćom od hobotnice posluženim sa Sinfonia Classica DimmidiSì salatom, hrskavom i šarenom mešavinom salata.

Kovrdžava endivija, radič, slatkasta cikorija.

ZA ŠPORETOM!

Evo sastojaka za naš karpaćo od hobotnice koje je lagano i veoma prefinjeno jelo. Ne brinite, ništa nije teško, potrebno je samo malo vremena za pripremu. Ah … nabavite i praznu plastičnu flašu vode jer je neophodna za ovaj recept!

SASTOJCI ZA 4 OSOBE:

1 šargarepa

1 luk

1 štapić celera

2 lovorova lista

biber u zrnu po želji

so po ukusu

1,5 kg hobotnice

praziluk

Za preliv:

sok od 1 limuna

so po ukusu

ekstra djevičansko maslinovo ulje po želji

Scroll to Top