Želite jednostavnu, ali gurmansku večeru? Brancin pečen u foliji je savršen predlog a ovde imate recept u koracima.
Kada želite ukusnu večeru sa prijateljima predlažemo vam prefinjeno jelo koje se ne priprema dugo: brancin pečen u foliji, cenjena riba u neodoljivo jednostavanom receptu.
Pogledajmo zajedno sastojke za dve osobe:
- 1 sveži brancin srednje veličine
- Krupna so
- Ekstra devičansko maslinovo ulje
- 2 grančice ruzmarina
- 4-6 listova lceberg salate DimmidiSì
- Rolna aluminijumske folije
- 1 čen belog luka
- crni biber
- Sitna so
Priprema je vrlo jednostavna:
1. Nakon pranja uklonite utrobu rezanjem duž trbuha brancina.
2. Unutra ubacite sitno iseckani čen belog luka, grančicu ruzmarina, prstohvat krupne soli i kapljicu ulja.
3. Izrežite dva lista aluminijumske folije duplo šire od širine brancina, jedan premažite uljem i na njih postavite brancina.
4. Začinite ribu crnim biberom, sitnom solju, malo ulja i drugom grančicom ruzmarina.
5. Koristite drugi list folije da preklopite i zatvorite sve tako što ćete zavrnuti krajeve.
6. Pecite pola sata u zagrejanoj rerni na 200 °C.
7. Servirajte brancina na podlozi od Iceberg salate, začinite kapljicom ulja i solju.