Recept: Lagane tortilje sa mariniranom piletinom, humusom i rukolom

Recept za tortilje s piletinom

Ako ste u potrazi za brzim, ukusnim i hranljivim obrokom koji možete poneti na posao ili poslužiti kao zdrav ručak kod kuće, tortilje sa mariniranom piletinom, domaćim humusom i svežom rukolom su pravi izbor. Ne zahtevaju puno vremena za pripremu, a rezultat je balansiran i zasitan obrok bogat proteinima, vlaknima i zdravim mastima.

Ove tortilje su savršen primer kako jednostavni sastojci mogu zajedno da stvore nešto zaista ukusno. DimmidiSì rukola dodaje blagu pikantnu notu i svežinu koja odlično zaokružuje ukuse humusa i marinirane piletine.

 

Sastojci (za 4 tortilje)

Za piletinu:

  • 2 fileta pilećih prsa
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica dimljene paprike
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • So i biber po ukusu
  • Sok od pola limuna

Za humus:

  • 200 g kuvanih leblebija ili leblebija iz konzerve
  • 2 kašike tahinija (pasta od susama)
  • Sok od pola limuna
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • Prstohvat soli
  • Voda po potrebi (oko 2 do 4 kašike za željenu teksturu)

Ostalo:

  • 4 integralne ili klasične tortilje
  • 1 pakovanje DimmidiSì rukole
  • 1 zreli paradajz, seckan
  • 1/2 avokada, isečenog na tanke listiće
  • Kukuruz iz konzerve (opciono)

Kako napraviti humus

Priprema

U nastavku vas čeka jednostavan postupak za pripremu tortilji koje spajaju sveže sastojke i bogat ukus:

  1. Mariniranje i priprema piletine

Piletinu isecite na tanke trake. U činiji pomešajte maslinovo ulje, dimljenu papriku, beli luk u prahu, limunov sok, so i biber. Uvaljajte piletinu u marinadu i ostavite da odstoji minimalno 30 minuta, a idealno preko noći. Nakon toga je propržite na tiganju na srednje jakoj vatri 6 do 8 minuta, dok ne dobije lepu zlatnu boju i bude potpuno pečena.

  1. Priprema humusa

U blender stavite leblebije, tahini, limunov sok, beli luk, maslinovo ulje i so. Miksujte dok ne dobijete glatku kremastu smesu. Po potrebi dodajte vodu kašiku po kašiku dok ne dobijete željenu teksturu. Humus možete čuvati u frižideru u zatvorenoj posudi 3 do 4 dana.

  1. Slaganje tortilje

Zagrejte tortilje kratko u tiganju ili mikrotalasnoj kako bi bile mekane za uvijanje.

Svaku tortilju premažite slojem humusa, dodajte piletinu, svež paradajz, avokado, kukuruz i šaku DimmidiSì rukole. Uvijte tortilju čvrsto u rolnu i po želji presecite na pola.

Tortilje s mariniranom piletinom, humusom i rukolom

Saveti za savršen rezultat

Da bi tortilje ispale baš kako treba, obratite pažnju na nekoliko jednostavnih trikova: 

  • Za dodatnu svežinu možete dodati nekoliko kapi limuna neposredno pre serviranja.
  • Ako volite blagu ljutinu, slobodno ubacite par kolutića sveže čili paprike ili dodajte čili u prahu u marinadu za piletinu. 
  • Tortilje se mogu pripremiti unapred i čuvati u frižideru do 24 sata, idealno umotane u foliju ili poslagane u posudu s poklopcem.

Tortilje s mariniranom piletinom, humusom i DimmidiSì rukolom su sjajan primer kako brz obrok može biti i zdrav i ukusan. Uz nekoliko osnovnih sastojaka dobijate savršenu kombinaciju svežine, kremaste teksture i punog ukusa.

Isprobajte recept i prilagodite ga svom ukusu, biće sigurno čest gost na vašem meniju!

Scroll to Top