10 načina kako da se lakše vratite na posao posle godišnjeg

  • Vratite se dan ranije

Ukoliko uzimate odmor na nedelju dana i dve, mnogo će značiti da se vratite u subotu umesto u nedelju kako biste imali dovoljno vremena da se prilagodite , raspakujete, naspavate se i možda radite nekoliko sati u nedelju pred povratak.

  • Obavezno uključite automatski odgovor da ste na godišnjem odmoru

Time ćete izbeći da mogućnost da vas sačekaju “ljutiti” mailovi zašto niste odgovorili na neke upite.

  • Ne pokušavajte da završite sav posao odjednom

Svakako će vas sačekati mnogo posla, ali ne pokušavajte sve da završite prvi dan kako ne biste došli u situaciju da pobegnete od odgovornosti. Napravite raspored dan za danom kako ćete šta rešavati. Sastanke zakažite tek za vaš drugi dan u kancelariji.

  • Vratite se u svoju rutinu

Dajte sebi vremena da se vratite u svakodnevnu rutinu. Popijte svoju jutarnju kafu i uživajte na pauzi za ručak van kancelarije. Na taj način povratak će biti mnogo lakši.

  • Za početak, odgovorite samo na mailove visokog prioriteta

Moguće je da vaš sačekati 200 mailova, ali krenite od najranijeg datuma kako biste se uključili u teme i završite polako sa najnovijim.

  • Napravite TO DO listu

Pitajte vaše saradnike ili menadžera da vam daju ukratko teze šta je to što je bilo važno dok niste bili tu. Ovo će vam svakako pomoći da se bolje organizujete.

  • Suočite se sa blagim padom raspoloženja nakon odmora

Vraćate se potpuno osveženi sa odmora, ali su vas dočekali stari problemi, znate za taj osećaj 😊
Budite blagi prema sebi, zakažite masažu za kraj nedelje, idite na jogu nakon posla ili nešto slično što vam godi. Potpuno je prirodno da se osećate tužno što je vaš odmor gotov, važno je zapamtite da će biti još neki u budućnosti.

  • Prvi dan po povratku završite bar neke zadatke u celosti

Na ovaj način osećećate se dobro jer ćete razmišljati kako ste postigli mnogo u kratkom periodu pa ćete ubrzo rešiti i teže zadatke. Važno je da se organizujete tako da ne mislite da ste uzalud potrošili svoj dan.

  • Ostanite hidrirani

Obično je prvi dan najteži, iako ste u mislima još na odmoru, moguće da ćete se u stvarnosti osećati umorno. Ostanite hidrirani vodom, čajem , limunadom kako biste bili budni dok se vraćate u ritam.

  • Spavajte kvalitetno

Dobro odmarajte da biste se probudili sa osećajem osveženja pre nego što krenete na posao. Poslednja stavar koju želite je da se osećate uznemireno jer je vaš posao ogroman. Možda će trebati neko vreme da se vratite u rutinu, ali budite strpljivi. Uz malo pripreme, brzo ćete se vratiti u rutinu.

Scroll to Top