Tagliatelle sa pestom od spanaća i sušenog paradajza

Ako ne znate šta ćete danas, ovo vam je zdrava, brza i jednostavna ideja.

POTREBNO JE:
2 kese Dimmidisi spinacino (baby spanać)
1 mladi luk
Sok od jednog limuna
2 pune šake oraha
1 kesica Pecorino sira (može i Parmezan)
6 sušenih paradajza
So, biber
Dosta maslinovog ulja

POSTUPAK: (u videu)
2 kese Dimmidisi spanaća koje dodajete iz dva puta
Iseckati mladi beli luk
Iscediti sok od 1 limuna
Sipati 2 dobre šake oraha
1 kesica Pecorina
Dosta maslinovog ulja kako bi se napravila pasta Dodati preostalu količinu limunovog soka, još maslinovog ulja, sušeni pradajz da bi se dobila tekstura paste (kremasto) Dodati so, biber.
Sve dodajte postepeno iz nekoliko puta i miksate u jakom blenderu korigujući kremastu teksturu maslinovim uljem.
Sipamo u čistu teglu i stavimo u frižider do prvog korišćenja
Servirajte uz tagliatelle, dekoraciju stavite od mikrobilja i kockica sušenog paradajza.

Prijatno vam žele vaša Suzana i Savourytrips!

Scroll to Top