DimmidiSì krem čorba od bundeve i šargarepe sa šparglama i orasima

Fantastičnog ukusa, vrlo lagana i od zdravih i kvalitetnih sastojaka i nadasve prirodna krem čorbica. Iako se sve sprema za 15 minuta finalni užitak mi je bio kao u nekom fine dining restoranu iako se sve odvijalo na mojoj terasi. 😉

Zato je ova čorbica sve što vam treba za početak radne nedelje i dobro raspoloženje i definitivno spada u #musttry

POTREBNO JE:
14 tanjih špargli
20g putera + malo vode za špargle
20g pekorino sira ili parmezana
Šaka oraha seckana i tostirana
#dimmidisi krem čorba od bundeve i šargarepe + ½ šolje vode
½ kašičice đumbira
Malo čilija
3 struka mladog luka
10 grančica peršuna (samo list)
Klice ili mikro bilje po vašem izboru
So, beli biber po ukusu
Prstohvat provansalske mešavine

POSTUPAK (u videu)

Šparglu očistiti i kratko prodinstati na puteru i vodi, dodati so, beli biber i provansalsku mešavinu.
Dodati pecorino ili parmezan.
Zatim ga ispeći u zagrejanom teflonskom tiganju.
Iseckati orahe i zapeći ih.
Zagrejati Dimmidisi potaž od šargarepe i bundeve.
Dodati đumbir i čili.
Iseckati mladi luk i peršun. Servirati…
Sve sastojke možete nabaviti u velikim lancima supermarketa i na pijaci.
Budite i vi deo krema uz ovako dobru krem čorbu od #dimmidisi_srbija

Prijatno vam žele Suzana i Savourytrips!

Scroll to Top