Krem čorba od bundeve i šargarepe sa kopna i mora

Priprema: 25 minuta

Kuvanje: 40 minuta

Za 4 osobe

Sastojci:

1 pakovanje čorbe od bundeve i šargarepe DimmidiSi
8 kriški Guanciale slanine (50 g tot) – od svinjskih obraza
300 gr čistih lignji
140 gr čistog začinskog bilja
1/2 korice limuna, po ukusu
Đumbir, po ukusu
1 čen belog luka, po ukusu
Ekstra djevičansko maslinovo ulje, po ukusu
So, biber, po ukusu


Priprema

SLANINA OD SVINJSKIH OBRAZA

Prvo stavite kriške slanine na pleh obložen papirom za pečenje i pecite ih u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 10-15 minuta; zatim ih ostavite da se ohlade dok ne postanu hrskave.

BILJE

Operite začinsko bilje i dinstajte ga zajedno sa ekstra devičanskim maslinovim uljem i čenom neoguljenog belog luka tek toliko da omekša; posolite i pobiberite po ukusu i ostavite da se ohlade na tanjiru.

LIGNJE

Ako treba da očistite lignje, uklonite spoljnu kožu, zatim utrobu, hrskavicu i dobro ih operite pod mlazom vode. Ubacite vrh kuvarskog noža u lignju i presecite je po dužini, otvarajući je poput knjige. U ovom trenutku napravite trake debljine oko pola centimetra koristeći dužinu lignje. Zatim u svoje tagliatelle od lignji dodajte nekoliko kapi ekstra devičanskog maslinovog ulja, soli, bibera, naribane limunove korice i sveže naribanog đumbira; sve dobro izmešajte i dinstajte ih nekoliko minuta u nelepljivom tiganju na vrlo jakoj vatri; na taj način termički šok će uviti taljatele. Začinite solju i biberom.

SJEDINJAVANJE
Zagrejte krem čorbu od bundeve i šargarepe, a zatim u svaku posudu stavite oko 150 g; stavite začinsko bilje u sredinu posude, preko taljatele od lignji i ukrasite sa dve kriške hrskave slanine.

Poslužite odmah.

Scroll to Top