Slani cheesecake sa mocarelom i čeri paradajzom

Drugačije predjelo za ukusan ručak sa prijateljima.

Šta kažete na to da iznenadite svoje prijatelje originalnim i modernim receptom? Slani cheesecake je prava ideja za to!

Evo kako jelo koje se obično služi kao desert možete pretvoriti u ukusno predjelo, idealno za ručak sa prijateljima.

Danas ponovo predstavljamo ovaj recept koristeći našu živopisnu i ukusnu mešavinu Balkanika DimmidiSì: hajde da pripremimo ovaj zanimljivi caprese cheesecake. Pogledajmo zajedno kako ide priprema:

 

Sastojci za 4 osobe:

1 paket krekera
1 pakovanje Mix Balkanika DimmidiSì
1 pakovanje mocarele u kuglicama ili dve kugle mocarele
čeri paradajz
60 g putera
100 g mascarponea ili drugog sira za mazanje
ekstra devičansko maslinovo ulje
bosiljak po ukusu
1 list želatina (oko 2g)
so i biber


PRIPREMA

Nakon nabavke sastojaka krećemo sa pripremom…

  1. Rastopite puter u šerpi, zdrobite krekere u plastičnoj kesi, a zatim ih dodajte još vrućem rastopljenom puteru.
  2. Uzmite četiri okrugla prstena za pecivo i u svaki stavite malo sveže napravljene smese, ostavite ih pola sata u frižideru.
  3. Izblendajte mocarelu i dodajte mascarpone / sir za mazanje dok ne dobijete kremu i začinite s malo soli. Stavite list želatina u vodu oko 10 minuta, iscedite ga i dodajte smesi.
  4. Sipajte smesu u kalupe vodeći računa da budu isti. Stavite ih u frižider na 30 minuta.
  5. Uzmite paradajz čeri i isecite ih na pola, začinite solju i kapljicom ulja, dodajte iseckani bosiljak i sve stavite na vrh mozzarelle i mascarponea, a zatim ga vratite u frižider na trideset minuta.
  6. Pažljivo uklonite prstene oko kolača, servirajte slani cheesecake gostima na tanjiru sa Balkanika mix saltom i ukrasite ga svežim listovima bosiljka i komadićima krutona.
Scroll to Top