Mafini od bundeve i luka

Noć veštica dolazi: evo recepta za vas

Bundeve, čudovišta, slepi miševi i vampiri … Da, i ove godine smo stigli do najstrašnijeg doba godine, Noći veštica gde je jedino pravilo da svi zbijamo šale i jedemo slatkiše. Sa stavljenom maska i korpom u ruci, spremni smo da krenemo u obilazak kraja uz pevušenje pesmice „Poslastica ili pošalica?“. Kao sve dobre majke, hajde da se igramo unapred i pripremimo užinu za naša „čudovišta“.

Biramo tematski recept tipičan za anglosaksonsku tradiciju: mafini, ali u originalnoj slanoj verziji sa bundevom, kraljicom Noći veštica.

Recept za mafine od bundeve i luka. Počinjemo ovako…

SASTOJCI ZA 6 MAFINA

130 g integralnog brašna

30 g brašna od leblebija

4 g soli sa ukusom bilja

9 g kvasca za slane proizvode

25 g ekstra devičanskog maslinovog ulja

70 g sojinog mleka

150 g bundeve

½  crnog ili crvenog luka

PRIPREMA

Bundevu isecite na komade i pecite je u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Kad postane mekana, blendajte je. U međuvremenu, sitno nasjeckajte luk.

U veliku posudu prosejte brašno i kvasac, sve pomešajte i dodajte so, mleko i ekstra devičansko maslinovo ulje. Kada smesa postane glatka, dodajte pire od bundeve i seckani luk. Dobro promešajte dok ne dobijete mekanu smesu.

Zatim dobijenu smesu sipajte u kalupe za muffine, napunivši ih do pola, i pecite u rerni na 200 ° C oko 20 minuta. Ostavite da se ohladi i poslužite mlako.

Kao prilog možete dodati našu hrskavu mešavinu Arkobaleno DimmidiSi.

Gastronomski užitak  i savršena tematska užina … Srećna Noć veštica svima!

Scroll to Top