Povratak u školu: kako se najbolje organizovati?

Leto je na izmaku, a za naše mališane povratak u školu je na pomolu. I tako i za vas ponovo počinje ista stara rutina: jutarnje buđenje, brzi doručak, besomučne trka između posla, kuće, škole i svih pratećih i povezanih aktivnosti. Kao i svake godine, istorija se ponavlja. I šta da radimo? Zaboravimo tužno lice i suočimo se. Ponavljajte sebi kao mantru „ja to mogu“, jer zaista, uz malo organizacije sa svim ovim ćete se suočiti sa osmehom. Evo naših saveta za planiranje povratka u školu (a za vas na posao) na najbolji mogući način!

Povratak u školu: naši saveti za bezbrižan povratak

Stigao je i taj momenat. Posle odmora, vreme je da se deca i tinejdžeri vrate u školu, a za vi na posao (ako se još niste vratili). Među hiljadu zadataka nije lako uskladiti sve: evo nekoliko saveta za bolje upravljanje vremenom, počevši od kuhinje!

Nedeljni meni. Napravite jednostavnu šemu koja vam omogućava da bolje isplanirate nedeljne obroke kako biste bez gubljenja vremena obavili ciljanu kupovinu. Nema više onoga:“Ne znam šta da kuvam“ ili „Mama, ali danas sam to jeo u školi!“. Uz ovaj meni, vaš život u kuhinji će biti mnogo jednostavniji. Da biste ubrzali stvari, svaki dan zapišite šta nedostaje na tabli koja visi u kuhinji. Smart telefon pri ruci, slikajte spisak pre nego što izađete od kuće da ga uvek imate sa sobom u supermarketu: nećete se izgubiti  ispred hiljadu proizvoda, već ćete preći na stvar.

• Posvetite se sebi. Zašto samo na odmoru? Ako su vam praznici pomogli da se vratite u fizičku formu i isključite se iz svakodnevnog života, ne gubite dobre navike: ručak na otvorenom, malo fizičke aktivnosti i zdrava zabava pomažu vam da se dobro osećate. Da li vaše dete ponovo počinje da pliva? Možda ćete se i vi pridružiti aquagym času koji se održava u isto vreme, tako da možete kombinovati obavezu sa zadovoljstvom. Nakon sporta ne zaboravite užinu: dobar deo voća biće savršen da podmirite tu potrebu i to sa zadovoljstvom.

Organizujte dodatne kućne poslove. Kada se vratite na posao, čak i kod kuće, lozinka bi trebalo da bude: postepeno. Organizujte sve svoje aktivnosti u domaćinstvu tako što ćete definisati listu zadataka koje treba obaviti u prvim danima u nedelji i one koje možete odložiti za sledeću nedelju. Na ovaj način ćete nastaviti mirnije i vedrije rutinu, bez gomilanja elemenata stresa.

• Proizvodi koji štede vreme. Već znate da ćete, vraćajući se klasičnoj rutini, imati 10 minuta da se posvetite kuvanju. Zato u vašoj nedeljnoj kupovini ne smete propustiti DimmidiSi salate u kesama, da biste napravili ukusne salate, jednostavno dodavanjem sastojaka po vašem izboru, naše krem čorbe od bundeve i šargarepe, savršene čak i za najmlađe; našu čorbu Minestrone, bogatu povrćem ili hranljivu čorbu Ukusi Toskane.

Ne brinite se, sledite naš savet i povratak u rutinu će sigurno biti slađi nego što se očekivalo 😉

Scroll to Top