Nemate vremena za pripremu komplikovanih jela? Otkrijte brzi i jednostavni recept za pastu sa limunom i rukolom.
Postoje dani kada kazaljke sata idu napred brže nego što biste to želeli. Jeste primetili? I kada nemate vremena ni za šta. Dešava se da nemate nikakvu želju da vreme provodite ukuhinji, pored šporeta, a creva vam krče… Jesu vam poznate takve situacije? „Spas“ je u receptu o kome ćemo sada govoriti: pasta sa limunom i rukolom koja miriše na proleće i šapatom najavljuje leto.
Recept je veoma jednostavan, a na kraju dobijamo jelo koje je toliko bogato nijansama ukusa, da vam savetujemo da ga koristite u posebnim prilikama, kada vaše kulinarsko umeće poželite da pokažete gostima. Svima će se svideti, dajemo vam reč.
Vreme pripreme – 5 minuta.
Sastojci za 4 osobe:
Ne postoji tako laka i brza priprema jednostavnog i ukusnog predjela kao što je ova!
- 500 g paste: ako više volite „dugu“ pastu, biće dobre špagete ili taljatele, a ako vam se dopada „kratka“ pasta savetujemo pastu „leptirići“.
- 2-3 krupna limuna
- 1/2 čaše maslinovog ulja ekstra klase
- Rukola DimmidiSi
- Sir Grana Padano
- Crni mleveni biber
Priprema? Smešno je koliko je jednostavno.
Kada posoljena voda provri, ubacujemo u nju pastu i pristupamo pripremi sosa (dok se pasta kuva):
Sos pripremamo „sirov“, ne treba nam šporet.
U šolju srednje veličine sipajte pola čaše dobrog maslinovog ulja i ubacite prethodno sitno naseckanu rukolu. Iscedite u šolju dva limuna i sve dobro pomešajte. Probajte sos. Ako mislite da nije dovoljno kiseo dodajte još soka od pola limuna, a posle svih vaših degustacija dodajte i meleveni crni biber po ukusu.
Procedite pastu, prelijte je tek pripremljenim sosom i podelite u tanjire. Pre nego što iznesete na sto, ukrasite svaku porciju rukolom i pospite sa puno rendanog sira.
U ovom jelu ćete osetiti kiselinu limuna, blago prigušenu lakim maslinovim uljem i prijatnim reskim ukusom rukole DimmidiSi. Konačnu notu daju jak slani ukus Grana sira i aroma mlevenog bibera.