Pasta sa limunom i rukolom

Nemate vremena za pripremu komplikovanih jela? Otkrijte brzi i jednostavni recept za pastu sa limunom i rukolom.

Postoje dani kada kazaljke sata idu napred brže nego što biste to želeli. Jeste primetili? I kada nemate vremena ni za šta. Dešava se da nemate nikakvu želju da vreme provodite ukuhinji, pored šporeta, a creva vam krče… Jesu vam poznate takve situacije? „Spas“ je u receptu o kome ćemo sada govoriti: pasta sa limunom i rukolom koja miriše na proleće i šapatom najavljuje leto.

Recept je veoma jednostavan, a na kraju dobijamo jelo koje je toliko bogato nijansama ukusa, da vam savetujemo da ga koristite u posebnim prilikama, kada vaše kulinarsko umeće poželite da pokažete gostima.  Svima će se svideti, dajemo vam reč.

Vreme pripreme – 5 minuta.

Sastojci za 4 osobe:

Ne postoji tako laka i brza priprema jednostavnog i ukusnog predjela kao što je ova!

  • 500 g paste: ako više volite „dugu“ pastu, biće dobre špagete ili taljatele, a ako vam se dopada „kratka“ pasta savetujemo pastu „leptirići“.
  • 2-3 krupna limuna
  • 1/2 čaše maslinovog ulja ekstra klase
  • Rukola DimmidiSi
  • Sir Grana Padano
  • Crni mleveni biber

Priprema? Smešno je koliko je jednostavno.

Kada posoljena voda provri, ubacujemo u nju pastu i pristupamo pripremi sosa (dok se pasta kuva):

Sos pripremamo „sirov“, ne treba nam šporet.

U šolju srednje veličine sipajte pola čaše dobrog maslinovog ulja i ubacite prethodno sitno naseckanu rukolu. Iscedite u šolju dva limuna i sve dobro pomešajte. Probajte sos. Ako mislite da nije dovoljno kiseo dodajte još soka od pola limuna, a posle svih vaših degustacija dodajte i meleveni crni biber po ukusu.

Procedite pastu, prelijte je tek pripremljenim sosom i podelite u tanjire. Pre nego što iznesete na sto, ukrasite svaku porciju rukolom i pospite sa puno rendanog sira.

U ovom jelu ćete osetiti kiselinu limuna, blago prigušenu lakim maslinovim uljem i prijatnim reskim ukusom rukole DimmidiSi. Konačnu notu daju jak slani ukus Grana sira i aroma mlevenog bibera.

Scroll to Top