Hrskavi file bakalara

Ako tražite jednostavan recept za brzu pripremu ribe…

Priprema ribe nije tako komplikovana kao što se čini. Štaviše, mnogi „riblji“ recepti ne zahtevaju mnogo vremena. Na primer, za hrskavi pohovani file bakalara potrebno je samo 15 minuta za pripremu i 20 minuta za pečenje ribe u rerni.

Recept koji predlažemo može da postane vaš omiljeni recept, onaj koji uvek „uspe“. Idemo da kupim sve što je potrebno!

Sastojci za hrskavi bakalar:

Ako pripremamo večeru za 4 osobe biće nam potrebno:

  • 6 filea bakalara
  • 100 g tvrdog hleba
  • 200 g crnih maslina
  • 1 veza peršuna
  • 1 grančica ruzmarina
  • 6 supenih kašika maslinovog ulja ekstra klase
  • 6 paradajza „pakino“
  • So i biber
  • 3 fileta usoljene papaline
  • Prezle

Priprema:

  1. Pre svega, usitnite tvrdi hleb, peršun i iglice zelenog ruzmarina. Upotrebom blendera to ćete učiniti mnogo brže: usitnite hleb na male komade, dodajte 3 kašike maslinovog ulja, ruzmarina i peršuna. Sve sameljite do gotovo ujednačene konzistencije.
  2. Sada dodajte crne masline, paradajz „pakino“, još 3 kašike maslinovog ulja, malo soli i mleveni crni biber. Ako volite jači ukus, dodajte u blender 3 slana fileta papaline, ali u ovom slučaju savetujemo vam da ne dodajete so. Meljite sve oko 2 minuta, dok svi sastojci ne postanu glatka masa koja bi trebalo da bude mekana, ali ne i previše tečna.
  3. Pokrijte dno pleha papirom za pečenje, premažite papir biljnim uljem i poređajte file bakalara.
  4. Supenom kašikom pažljivo i ravnomerno rasporedite masu za pohovanje i pokrijte njome file od ribe. Kako bi rezultat bio još „hrskaviji“, preko mase za pohovanje pospite suve prezle.

 

Na svaki „pohovani“ komad ribe dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja i – napred u rernu zagrejanu na 200 °C.Kao garnir uz ovo lagano jelo predlažemo Matovilac DimmidiSi prelivenu uljem i sirćetom balzamiko. Ona neće zaseniti ni nijanse ukusa korice ribe, ni sam ukus ribe.

 

Naprotiv, u kontrastu svoje svežine i delikatnosti ona će vam pomoći da osetite pun ukus.

Scroll to Top