Matovilac se razlikuje od drugih vrsta salata svojim sitnim tamno zelenim listićima, skupljenim u „ružice“.
Matovilac je dobar sa preprženim parčićima slanine, krutonima, lukom, orasima i agrumima.
Ima slatkasti ukus i nežnu aromu. Konzumirali su ga još u antička vremena, kada su ga zalivali maslinovim uljem.
Matovilac
Sveža i već oprana
Higijenski bezbedna
Bez konzervansa
Nutritivne vrednosti
-
Energija 122kJ – 29 kcal
-
Masti 0,4 g
-
od kojih zasićene masti 0,00 g
-
Ugljeni hidrati 3.6g
-
od kojih šećeri 3,6g
-
Vlakna 1,5g
-
Proteini 2,0g
-
So 0,01 g
Sastojci
-
Matovilac
Pakovanje
-
Neto količina: 70g
DimmidiSì nudi široki izbor salata spremnih za konzumaciju. Direktno sa polja salate se dopremaju u proizvodnju, gde prolaze strogi odabir prema kvalitetu. Najbolji listovi se pažljivo peru u čistoj pijaćoj vodi, brzo suše i pakuju. Kvalitetne sirovine, brzina obrade i stroga kontrola u svakoj fazi je garancija kvaliteta proizvoda DimmidiSì.
Proizvod je svež, zato ga je neophodno čuvati u frižideru (2-6 °C)
Izdvojeni recepti
Krem čorba od bundeve i šargarepe sa šparglama i orasima
Fantastičnog ukusa, vrlo lagana i od zdravih i kvalitetnih sastojaka i nadasve prirodna krem čorbica. Iako se sve sprema za 15 minuta finalni užitak mi je bio kao u nekom fine dining restoranu iako se sve odvijalo na mojoj terasi. 😉
Brancin u foliji sa iceberg salatom
Kada želite ukusnu večeru sa prijateljima predlažemo vam prefinjeno jelo koje se ne priprema dugo: brancin pečen u foliji, cenjena riba u neodoljivo jednostavanom receptu.
Cheesecake od šargarepe i cimeta
Ja bez slatkog ne mogu. Sve mi uzmi, ali u slatko mi ne diraj. 😊
Pa u to ime da začinimo sa jednim super tartom i cheesecake-om u isto vreme.
Nećete verovati kako se razvije dobra kombinacija iz samo dva ukusa. Ukus šargarepe i cimeta.