Prolećna briga o sebi

Kad je već stigao mart? Kako vreme leti! Pravo je vreme da napravite plan brige o sebi. Podelićemo sa vama ideje brige o sebi inspirisane prolećem.

  1. Započnite baštu

Postoji nešto tako smirujuće i lekovito u kopanju po zemlji, sejanju i sadnji sadnica. Baštovanstvo i kopanje nam pomažu da se prizemljimo i da se osećamo povezano i srećno.

  • Očistite orman

Ništa bolje od dobrog staromodnog čišćenja. Ništa nije bolje od otvaranja prozora i pročišćavanja. Možete da se oslobodite svih nepotrebnih stvari. Možete ih pokloniti onima kojima je potrebno.

  • Ispunite svoj dom cvećem

Proleće je zaista najbolje vreme za cveće. Kada dođete kući pustite muziku, stavite cveće u vazu i igrajte okolo. Odmah će vam se podići raspoloženje.

  • Izađite napolje

Veoma je važno provoditi vreme napolju, ali nakon što ste bili zatvoreni cele zime u kući – još važnije! Čak iako nije još toplo u potpunosti, nagomilajte nekoliko slojeva i idite u šetnju.

  • Promenite miris u vašem domu

Mirisi su od vitalnog značaja kada je u pitanju podsticanje raspoloženja. U proleće možete da promenite kako će mirisati vaša kuća koristeći različita eterična ulja i sveće. Prihvatite sveže, svetle mirise.

  • Planirajte obroke sa novim prolećnim proizvodima

Proleće donosi uvek mnogo novog povrća za jelo. Idite na pijacu i kupite sve što izgleda sveže i primamljivo, a zatim napravite neke nove recepte. Planiranje obroka je jedan od najboljih načina da brinete o sebi.

  • Obnovite rutinu nege kože

Kada dođe proleće idealno je vreme da promenite i kremu za negu kože. Odbacite teške kreme i ubacite neku laganu hidrantnu kremu i serum. Maske koje će vratiti svežinu vašoj koži su dobrodošle.

  • Piling

Sada je vreme da se ozbiljno bavite pilingom. Vreme je da skinete svoju suvu zimsku kožu i zablistate. Na kraju krajeva, sada kada je vreme toplije, pokazaćete više kože.

  • Odmor od društvenih mreža

Pokušajte ovog proleća da što više odmarate od društvenih mreža. Prava radost je u prirodi!

Scroll to Top