Romantična večera? Pet vrsta povrća koje rasplamsava ljubav

Sklonite papuče, daljinski i pidžamu. 14.februara uveče vaša dnevna soba se pretvara u ekskluzivni lokal koji je otvoren samo za vas.

U vašem domu: lepo postavite sto sa svećama i pre svega pripremite nešto lepo za jelo. Pokažite vašem partneru svu vašu ljubav tako što ćete organizovati jedno stvarno nezaboravno veče. Kao nikada do sada, meni je u osnovi svega. Navodimo 5 vrsta povrća ljubavi kako biste ga uvrstili u vaše recepte.

Vaša polovina će se zaljubiti u vas…   iznova!

5 najvećih afrodizijaka svih vremena među povrćem

Ovo je povrće koje podstiče ljubav. Top pet vrsta koje su odabrali stručnjaci:

  1. Čili paprika. Bilo je za očekivati da je čili na prvom mestu na tabeli. Pojačati jelo pikantnim dodirom može biti izvrsno oružje za zavođenje. Da biste zadivili svoju dragu osobu, pripremite poslasticu nepredvidljivih nijansi, u kojima se čili papričica udvara slatkoći čokolade.
  2. Špargla. Najočekivanije u prvih pet su špargle. Od davnina su ih smatrali idealnim pratiocima venčanja i romantičnih večera. Pa zašto ih ne biste stavili na meni zabave dvoje zaljubljenih?
  3. Patlidžan. Bogat vodom i vlaknima prosto zadirkuje čula. Bar se tako nekada verovalo, toliko da je drugo ime patlidžana bilo „jabuka ljubavi“. Lisnato testo sa sabljarkom i patlidžanom, obogaćeno čeri paradajzom i bademima, biće savršeno jelo koje će vaše veče učiniti posebnim.
  4. Crveni luk. Kad ga sečete plačete, kad ga pojedete, niko više ne želi da vas poljubi. Uprkos tome, to je izuzetan afrodizijak, savršen u supama, sosevima, pa čak i u džemovima. Kako ga jesti bez posledica? Crvenom luku dodajte bosiljak i peršun, dva najefikasnija prirodna ublaživača. Ili pripremite ukusan i originalan recept sa čorbom DimmidiSi Ortolana.
  5. Komorač. Lepota, lakoća i neodoljivi ukusi: ako želite da osvojite za stolom, ovo moraju biti neizbežne karakteristike vašeg menija. Svakako da obrok mora biti lako svarljiv ako ne želite da rizikujete da budete uspavani nakon večere. U tom smislu komorač može biti rešenje za vas. 😉

Ne preostaje nam ništa drugo nego da vam poželimo srećan Dan zaljubljenih.

Scroll to Top