Kako povratiti formu u 2021?

Benessere DimmidiSì

Svi bismo želeli da nam ova 2021. godina donese prekretnicu, trenutak promene i više optimizma u odnosu na ono što nam je 2020. ostavila. Zašto je ne biste započeli postavljanjem nekih pravila ca ciljem  da se osećate bolje? Naši saveti za svakodnevnu wellness rutinu!

Naš savet je da započnete tako što ćete povratiti kontrolu nad onim što možete kontrolisati, počevši od nekoliko koraka koje možete preduzeti kod kuće. Mala dnevna rutina tek toliko da se ne prepustite kauču i „over size“ obrocima. Dakle, svakom od vas predlažemo vašu omiljenu fizičku aktivnost, a takođe i neki savet za bolju ishranu. Evo naših saveta!

Pravi potezi za fit 2021!

Vratite se u formu, počevši radom na više frontova. Naš jednostavan vodič za pronalaženje zdravog načina života … vaše je samo da slediti neke mere predostrožnosti.

Ove godine smo svi sportisti

Fizička aktivnost je pravi način da poboljšate svoju formu, ali pokušajte da to radite zabavljajući se. Najvažnije je kretati se. Trebaće vam 15-20 minuta hodanja dnevno, brzim tempom, kako bi se telo osećalo bolje, takođe je u redu da koristite traku za trčanje. Ne volite da šetate? Radite ono što volite: boks, jogu, pilates, vežbe sa trakama ili pustite neku pesmu i vežbajte sa tegovima od nešto više od 2 kg, tokom slušanja muzike. Za sve ovo potrebno je samo nekoliko rekvizita i malo truda … čak i kod kuće.

Laku noć… na spavanje na vreme

Koliko sati noćnog sna je potrebno da biste bili zdravi i u formi? Malo spavanja izaziva umor i nedostatak koncentracije, pa je dnevno neophodno postići najmanje 7-8 sati odmora. Kada se to ne dogodi, mozak pati, a vremenom i metabolizam. Potvrda dolazi iz istraživanja sa King’s College-a u Londonu: više spavanja dovodi do smanjenja unosa šećera i pomaže u zdravijoj ishrani.

Rešite se toksina

Drugo pravilo je da se redovno jede, imajući 5 obroka dnevno: doručak, ručak, večeru i dve užine. Konzumirajte svu hranu u rotaciji, možda smanjujući unos slatkiša, kao i alkohola i žestokih pića. Umesto toga, uzimajte voće i povrće, bogato vodom, vlaknima, vitaminima i mineralima. Isprobajte naše sveže supe, spremne za konzumaciju, poput DimmidiSi krem čorbe od bundeve i šargarepe, recepta slatkog i prefinjenog ukusa, ili naše Minestrone, ukusnog jela bogatog povrćem. I ne zaboravite da pijete potrebnu količinu vode svakog dana!

Izbegavajte stres

Dobra praksa je naučiti zaustaviti se kada je potrebno, čak i na samo par minuta, nekoliko puta tokom dana. Pomalo nalik na pit stop automobila Formule 1: sve što je potrebno da biste povratili svoju bistrinu i snagu, da biste mogli da se ponovo pokrenete na najbolji mogući način. Ako dugo radite, a nikad se ne odmarate i jedete ispred računara, to je nešto najgore za vašu formu.

Scroll to Top