Učešće na auto-moto trci “Beogradski Grand pri – kružna trka oko Kalemegdana”

U nedelju, 03. septembra u Beogradu je organizovana revijalna auto-moto trka “Beogradski Grand pri 2023- kružna trka oko Kalemegdana”. Oldtajmeri su se vozili istom rutom kao 1939.
Događaj je bio posvećen istorijskoj Gran pri trci, koja je prethodila današnjim trkama Formule 1, a koja je održana u Beogradu u septembru 1939.

Beogradskim ulicama prodefilovali su automobili i motocikli iz Italije, Srbije i Slovenije, koji su deo postavki dva italijanska muzeja, kao i privatnih kolekcija Battagliola, Magistrelli, Cognolato, Nonato.

 

Te daleke 1939. od italijanskih automobila na trci učestvovao je Bugati, koga je vozio Boško Milenković. Ove godine isti model T37 Bugatti Grand Prix iz 1926. vozio je CEO naše kompanije Domenico Battagliola.

Jedan od automobila koji su učestvovali je iz “Museo Mille Miglia”, a ostala četiri su iz privatne kolekcije Battagliola, Magistrelli, Cognolato, Nonato.

U auto-moto sektoru Italija ima slavnu tradiciju velikih konstruktora i vozača sportskih automobila i motocikala. Ovaj događaj je nova potvrda saradnje i prijateljstva između Italije i Srbije.

Scroll to Top