Kako produžiti efekte odmora u 5 koraka

Neki od nas su na odmoru već biti, neki ga upravo privode kraju, a nekima je već postao uspomena. Kad se vratimo u uobičajenu rutinu, uvek je malo teško zadržati osećaj opuštenosti i bezbrižnosti stečen tokom letnje pauze.

Jer, dan kada se vratimo na posao je kao buđenje iz prelepog sna. A to može biti malo teško. Navijanje sata ujutru, brzi doručak, putovanje od kuće do posla i sve što sa tim ide.

Predstavljamo nekoliko strategija koje će vam omogućiti da produžite dobar osećaj i zadržite energiju obnovljenu na odmoru što je duže moguće.

Trauma od povratka na posao: kako je prevazići?

Dugi i bezbrižni letji dani bili su pravi lek za sve: i za um i za telo, zar ne? Evo trikova da se lakše suočite sa povratkom i produžite takozvani flow i blagotvorne efekte odmora.

Fizička aktivnost na otvorenom

Zašto samo na odmoru? Ako su vam praznici pomogli da se vratite u fizičku formu i da se isključite iz svakodnevnog života, ne gubite dobre navike. Počnite sa treningom i zapamtite da je manje i češće bolje nego dugometražno a ređe. S vremena na vreme imati sat vremena intenzivne fizičke aktivnosti više je stresno nego korisno. Posvetite 30 minuta svaki drugi dan pokretu kako biste oslobodili napetost i povratili svoj dobar osećaj.

Recite da “senzornim razglednicama”

Odaberite hranu i vinske proizvode koje posebno volite da konzumirate kada se vratite ili predmete koji imaju mirise ili boje mesta koja ste posetili tokom odmora. Pružiće vam prijatan opuštajući osećaj svaki put kada vam zatreba.

Udružite se sa voćem i povrćem

Umorni i nervozni nakon odmora? Rešenje je da se dobro hranite, ali važno je da pazite šta stavljate na tanjir. Da, zato što postoje namirnice koje više od drugih pomažu da se vratite na pravi kolosek. Pre svega, dajte prednost voću i povrću, posebno u prvoj nedelji posle odmora, kako biste pomogli svom telu da se pročisti i rastereti. Šta kažete na čorbu? Naše čorbe su potpuno gotove i ukusne kao domaće. Ili možda dobar tanjir DimmidiSi salate? Postoje različiti ukusi, nežni, hrskavi, specifični ili oni delikatniji.

Odvojte vreme samo za sebe

Prerano je za povratak u stvarnost? Sve dok vam vreme dozvoljava, nastavite da posvećujete vikende nezi svog tela, opuštanju, porodici i prijateljima, kao da odmor još nije završen. Poklonite sebi vreme, sitnicu, poklon, trenutak dokolice. Pomoći će vam da sa više entuzijazma i motivacije doživite radne nedelje do sledećeg odmora.

Uspavanka

Vraćanje na uobičajeni tempo života nakon dana ili nedelja provedenih u miru nije laka stvar. Često, nakon što provedete 15 ili 20 minuta okrećući palčeve u krevetu, oči su vam širom otvorene i na horizontu nema traga Morfeju. Odlazak na spavanje i ustajanje u isto vreme je pravilo broj 1 za dobar san. To je dobra navika koju danas pomalo gubimo, ali je zaista neophodna za naš biološki sat.

Spremni ste da produžite ormor? Recite nam da!

Scroll to Top