Noć veštica dolazi: evo recepta za vas
Bundeve, čudovišta, slepi miševi i vampiri … Da, i ove godine smo stigli do najstrašnijeg doba godine, Noći veštica gde je jedino pravilo da svi zbijamo šale i jedemo slatkiše. Sa stavljenom maska i korpom u ruci, spremni smo da krenemo u obilazak kraja uz pevušenje pesmice „Poslastica ili pošalica?“. Kao sve dobre majke, hajde da se igramo unapred i pripremimo užinu za naša „čudovišta“.
Biramo tematski recept tipičan za anglosaksonsku tradiciju: mafini, ali u originalnoj slanoj verziji sa bundevom, kraljicom Noći veštica.
Recept za mafine od bundeve i luka. Počinjemo ovako…
SASTOJCI ZA 6 MAFINA
130 g integralnog brašna
30 g brašna od leblebija
4 g soli sa ukusom bilja
9 g kvasca za slane proizvode
25 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
70 g sojinog mleka
150 g bundeve
½ crnog ili crvenog luka
PRIPREMA
Bundevu isecite na komade i pecite je u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Kad postane mekana, blendajte je. U međuvremenu, sitno nasjeckajte luk.
U veliku posudu prosejte brašno i kvasac, sve pomešajte i dodajte so, mleko i ekstra devičansko maslinovo ulje. Kada smesa postane glatka, dodajte pire od bundeve i seckani luk. Dobro promešajte dok ne dobijete mekanu smesu.
Zatim dobijenu smesu sipajte u kalupe za muffine, napunivši ih do pola, i pecite u rerni na 200 ° C oko 20 minuta. Ostavite da se ohladi i poslužite mlako.
Kao prilog možete dodati našu hrskavu mešavinu Arkobaleno DimmidiSi.
Gastronomski užitak i savršena tematska užina … Srećna Noć veštica svima!